Du behöver

  • 800 g rödspättafilé fryst, MSC-märkt
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 400 g cocktailtomater en burk
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika bladen
  • Till servering

  • kokt ris
  • oliver
  • sallad

Gör så här

1

Tina fisken enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela paprikan på mitten, kärna ur. Skär i mindre bitar.

3

Hetta upp olja i en vid panna med lock. Tillsätt lök och vitlök. Låt blandningen svettas i ett par minuter utan att ta färg. Tillsätt paprikan och stek i 2 minuter. Tillsätt burktomaterna, krydda med lite salt och peppar och sätt på locken. Sjud tomatsåsen i 5 minuter.

4

Rulla under tiden ihop spättafiléerna, krydda runtom med lite salt och lägg ner dem med skarven nedåt i tomatsåsen. Låt tomatsåsen få ett uppkok och sjud i cirka 3–4 minuter tills fisken är genomkokt.

5

Plocka basilikabladen och grovhacka dem. Toppa grytan med grovhackad basilika och servera med ris, oliver och en god sallad.

6

Tips  Rätten går också att tillaga i ugnen. Koka först tomat-såsen med paprika och lök. Häll över i en form och lägg i fisken. Baka av på 225 grader i cirka 10 minuter. Toppa gärna med smulad fetaost.


Kommentar:
En mustig tomatsås med paprika passar bra till fisken som man rullar ihop och tillagar i såsen.

Recept