RECEPT FRÅN IK

Sparrissoppa med dijoncreme

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • smör att steka i
  • 500 g grön sparris
  • 8 dl vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 4 dl grädde
  • salt
  • Dijoncreme

  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 0.5 dl gräslök finklippt
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt och peppar
  • Servering

  • 100 g rökt lax i skivor
  • klippt gräslök

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Fräs löken i smöret i en rostfri gryta. Den ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.

2

Dela sparrisen i 3 centimeter långa bitar. Kasta den nedersta grova delen. Tillsätt sparris, vatten och buljongtärningar i grytan. Låt koka i 5–10 minuter eller tills sparrisen är mjuk.

3

Plocka upp några knoppar att använda till garnering. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde och låt soppan bli ordentligt varm. Smaka av med salt.

4

Blanda färskost, gräslök och dijonsenap till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera soppan med dijoncreme, rökt lax och gräslök.


Kommentar:
Bjud på en snabblagad soppa med mycket smak av sparris! Den rökta laxen bryter av på ett fint sätt.

Recept