Spagetti med trattkantareller

Du behöver 200 g bacon strimlat 300 g trattkantareller smör till stekning 0.5 st gul lök hackad 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g bacon strimlat
  • 300 g trattkantareller
  • smör till stekning
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 350 g fullkornsspagetti
  • 2 dl västerbottensost riven

Gör så här

1
Knaperstek baconet i torr panna och låt rinna av på hushållspapper.

2
Stek svampen i smör, låt all vätska koka bort. Tillsätt löken och fräs med den i ett par minuter. Häll på grädden och mjölken, koka ihop i halvannan minut. Salta och peppra.

3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av

4
i ett durkslag. Blanda med svampsåsen (alternativt servera såsen vid sidan om).

5
Bjud bacon och riven ost till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 523, Fett 28 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top