Du behöver
- 200 g bacon strimlat
- 300 g trattkantareller
- smör till stekning
- 0.5 st gul lök hackad
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt och svartpeppar
- 350 g fullkornsspagetti
- 2 dl västerbottensost riven
Gör så här
1
Knaperstek baconet i torr panna och låt rinna av på hushållspapper.
2
Stek svampen i smör, låt all vätska koka bort. Tillsätt löken och fräs med den i ett par minuter. Häll på grädden och mjölken, koka ihop i halvannan minut. Salta och peppra.
3
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av
4
i ett durkslag. Blanda med svampsåsen (alternativt servera såsen vid sidan om).
5
Bjud bacon och riven ost till.
Näringsvärde: Kcal 523, Fett 28 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 6 g