RECEPT FRÅN IK

Spagetti med stekt ägg

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g spaghetti
  • salt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 st ägg
  • 65 g babyspenat
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • flingsalt och svartpeppar
  • 20 g riven parmesanost

Gör så här

1

Koka spagettin i saltat vatten enligt instruktioner på förpackningen och låt rinna  av i durkslag. 

2

Skala vitlöksklyftorna och halvera dem på längden. Fräs dem försiktigt i olivoljan i en stekpanna i cirka 5 minuter. Fiska upp vitlöken och knäck ner äggen. Låt dem steka tills vitan börjar stelna och vänd sedan ner den varma pastan tillsammans med spenat och chiliflakes. Vänd runt så att äggen går sönder i bitar. Krydda med flingsalt och svartpeppar. 

3

Servera pastarätten med nyriven parmesanost. 


Kommentar:
Med den här superenkla pastarätten har du maten på bordet inom 20 minuter. Parmesan, olivolja, vitlök och chili sätter smak.

Recept