Sötpotatisbiffar med spiskummin

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja att steka i 300 g sötpotatis 300 g potatis 150 g morötter 2 st ägg...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 300 g sötpotatis
  • 300 g potatis
  • 150 g morötter
  • 2 st ägg
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Couscous

2.5 dl couscous
5 dl vatten
0.75 dl ljusa russin
100 g cashewnötter grovhackade

Citron- och yoghurtsås

3 dl turkisk yoghurt
1 st citron det yttersta finrivna skalet
salt och peppar
finhackad mynta till garnering

Gör så här

1

Skala och hacka löken och riv vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en stekpanna. Den ska bli mjuk och glansig, men inte ta färg. Lägg över i en bunke.

2

Skala rotfrukterna och riv dem ganska fint i matberedare. Krama ur det mesta av vätskan och tillsätt det rivna till löken.

3

Tillsätt ägg och kryddor, blanda och forma till 12 biffar. Lättast är att forma dem snabbt i handen och lägga dem direkt i den varma stekpannan. Stek biffarna i olja cirka 5 minuter per sida. Det går snabbast med två stekpannor.

4

Koka couscousen enligt anvisningen på paketet men med  dubbel mängd vatten och låt couscousen dra i 10 minuter. Bred ut den på ett fat och strö på russin och cashewnötter.

5

Blanda yoghurt och citronskal till en sås, smaka av med salt och peppar.

6

Servera biffarna med couscous och yoghurtsås. Strö lite finhackad mynta över.


Kommentar:
Använd gärna matberedare när du river rotfrukterna, då går det på nolltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top