RECEPT FRÅN IK

Sötpotatisbiffar med spiskummin

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 styck gul lök
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • olivolja att steka i
  • 300 gram sötpotatis
  • 300 gram potatis
  • 150 gram morötter
  • 2 stycken ägg
  • 1 matsked malen spiskummin
  • 0.5 teskedar chiliflakes
  • 1 tesked salt
  • Couscous

  • 2.5 deciliter couscous
  • 5 deciliter vatten
  • 0.75 deciliter ljusa russin
  • 100 gram cashewnötter grovhackade
  • Citron- och yoghurtsås

  • 3 deciliter turkisk yoghurt
  • 1 styck citron det yttersta finrivna skalet
  • salt och peppar
  • finhackad mynta till garnering

Gör så här

1

Skala och hacka löken och riv vitlöken. Fräs all lök i olivolja i en stekpanna. Den ska bli mjuk och glansig, men inte ta färg. Lägg över i en bunke.

2

Skala rotfrukterna och riv dem ganska fint i matberedare. Krama ur det mesta av vätskan och tillsätt det rivna till löken.

3

Tillsätt ägg och kryddor, blanda och forma till 12 biffar. Lättast är att forma dem snabbt i handen och lägga dem direkt i den varma stekpannan. Stek biffarna i olja cirka 5 minuter per sida. Det går snabbast med två stekpannor.

4

Koka couscousen enligt anvisningen på paketet men med  dubbel mängd vatten och låt couscousen dra i 10 minuter. Bred ut den på ett fat och strö på russin och cashewnötter.

5

Blanda yoghurt och citronskal till en sås, smaka av med salt och peppar.

6

Servera biffarna med couscous och yoghurtsås. Strö lite finhackad mynta över.


Kommentar:
Använd gärna matberedare när du river rotfrukterna, då går det på nolltid!

Recept // Fler sötpotatisrecept