Du behöver
- 1.5 kg kamben
- 10 st svartpepparkorn
- 1 st lagerblad
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- salt
Glaze:
0.5 dl honung
0.5 dl japansk soja
0.5 dl farinsocker
1 msk balsamvinäger
2 tsk vitlök fint riven
2 tsk ingefära fint riven
1 krm chiliflakes
Bakad potatis:
4 st bakpotatis
1 dl gräddfil
2 msk gräslök fint skuren
Rödkålsslaw:
200 g rödkål fint skuren eller hyvlad
2 msk majonnäs
2 msk matyoghurt 10
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Rostad majs med koriander:
4 dl majskorn
1 msk olivolja
0.5 st kruka koriander
0.5 st lime
Att koka kambenen innan de steks klart i ugnen är hemligheten bakom riktigt möra, klibbiga ribs. Fantastiskt gott!