Sommarrullar med salmalax

Du behöver 1 dl majonnäs hemgjord eller god köpe 1 tsk wasabipasta 1 st morot 0.5 st gurka 1 st avokado 2 st salladslökar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl majonnäs hemgjord eller god köpe
  • 1 tsk wasabipasta
  • 1 st morot
  • 0.5 st gurka
  • 1 st avokado
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl jordnötter
  • 0.5 st kruka mynta
  • 0.5 st kruka koriander
  • 1 dl lök rostad
  • 250 g salmalax
  • 1 tsk sesamfrön
  • 18 st små, runda rispapper eller 12 stora

Till servering:

ingefära se recept
hoisinsås se recept

Gör så här

1
1 Rör ihop majonnäs och wasabi i en skål och ställ svalt till servering.

2
2 Förbered tillbehören och lägg i separata skålar: skala och strimla gurka och morot i cirka 5 centimeter långa stickor. Halvera och kärna ur avokadon, gröp ur köttet och skiva det. Tunnskiva salladslöken. Grovhacka nötterna. Plocka bladen från koriandern och myntan, eller ställ krukorna direkt på bordet. Häll rostad lök i en skål.

3
3 Skiva laxen tunt och lägg upp på ett fat. Strö över sesamfrön.

4
4 Häll upp ljummet vatten i en stor skål. Doppa rispapperen ett i taget tills de mjuknar något. Lägg dem på ett slätt underlag. Lägg på fyllningen i en liten hög en bit in från kanten närmast dig: en eller två skivor lax, grönsaker, lite jordnötter och rostad lök, en klick wasabi-majonnäs och örter. Rulla ett varv runt fyllningen bort från dig och vik sedan in kanterna. Rulla ihop.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top