Snickerskonfekt med kola

Du behöver 200 g mörk choklad 200 g mjölkchoklad 1 msk neutral olja t ex solrosolja 200 g sötmandlar 100 g hasselnötter 1 tsk flingsalt...

Tillagningstid: 30 minuter
20 bitar

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 msk neutral olja t ex solrosolja
  • 200 g sötmandlar
  • 100 g hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st påse kolor t ex Dumle

Gör så här

1

 Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten. 

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt mandlar och hasselnötter. Rosta nötterna och mandlarna på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg. 

3

Tillsätt saltet och häll ner hälften av nötterna och mandeln i den smälta chokladen. Blanda även ner kolorna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, cirka 25 x 20 centimeter, med kanter. 

4

Häll i chokladsmeten och toppa med resten av nötterna och mandeln, ställ att stelna. Skär upp i bitar och servera till nybryggt kaffe.


Kommentar:
Busenkelt kaffegodis gjort på choklad och fyllt med seg kola och saltrostade nötter och mandlar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top