Snabba sommartårtan

Du behöver 1 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 75 g smör eller margarin 2 st ägg matfett till formen...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • matfett till formen

Fyllning:

1 dl crème fraîche
2.5 dl vispgrädde
3 msk florsocker

Garnering:

jordgubbar hallon, blåbär
citronmeliss eller mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält matfettet och blanda ner det och äggen i mjölblandningen. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant cirka 22-24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Kakan ska vara krämig och nätt och jämnt gräddad. Vispa samman crème fraiche, grädde och socker. Bred krämen över chokladbotten och garnera med bär och kryddgrönt.


Kommentar:
Hemma bäst bullar upp med bersåns godaste kakor och bullar. Fler recept finns under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top