Snabb lasagne med garam masala

Du behöver 400 g lasagneplattor färska köttfärssås ostsås 1 dl riven ost till gratinering 1 pkt bacon Enkel färssås: 1 pkt köttfärssåskrydda 500 g köttfärs...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g lasagneplattor färska
  • köttfärssås
  • ostsås
  • 1 dl riven ost till gratinering
  • 1 pkt bacon

Enkel färssås:

1 pkt köttfärssåskrydda
500 g köttfärs
2 tsk garam masala

Ostsås:

4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
2 dl riven ost (ca 70 g)
salt

Gör så här

1
Färssås:

2
1. Tillaga enligt anvisningen på förpackningen.

3
2. Krydda med garam masala.

4
Ostsås:

5
1. Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resterande mjölk samt fettet.

6
2. Koka upp under omrörning och låt koka 3-5 minuter.

7
3. Rör ner osten och smaka av med salt.

8
Och till sist:

9
1. Varva lasagneplattorna med köttfärssåsen och ostsåsen.

10
2. Avsluta med ostsås och riven ost.

11
3. Grädda i 200 grader i 15 minuter.

12
4. Strimla bacon, knaperstek och låt rinna av på papper.

13
5. Strö baconet över lasagnen vid serveringen.


Kommentar:
Den här rätten kan serveras vegetarisk genom att man byter ut köttfärsen mot quorn- eller sojafärs.
Tips! För en extra snabb ostsås köp ett paket färdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top