Du behöver
- 1.5 l vatten
- 5 msk kalvfond
- rostbiff ca 200 g
- morötter (275 g)
- 1 bitar kålrot (125 g)
- 1 bitar rotselleri (75 g)
- palsternacka (50 g )
- 1 st vitlök (ca 4 dl)
- purjolök (ca 2 dl) skivad
- vitpeppar
- salt
- persilja klippt
Att äta till:
brytbröd grovt
Gör så här
1
Mät upp vatten och fond i en stor kastrull. Låt koka upp.
2
Skär rostbiffen i 1/2 cm tjocka strimlor. Ansa det “gröna” och skär det i tunna strimlor. Samtliga strimlor bör inte vara längre än cirka 4 cm. Annars får de inte plats på skeden.
3
Lägg det strimlade i den kokande buljongen. Låt soppan koka upp och sjuda 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt klippt persilja.
Välj bröd till som passar vid eventuell allergi.