Du behöver
- 10 skiva formfranska kantskurna
- smör eller smörgåsmargarin
- 10 st romansallad blad
- 10 st endivesallad blad
- 15 cm dansk pastej
- 200 g rödbetssallad
- 1 st sats buljongsky se nedan
- smörgåskrasse och citronrasp
Gör så här
1
Bred brödskivorna och fördela de gröna bladen på mackorna. Fyll endivbladen med rödbetssallad och placera på smørrebrøden. Skär tjocka skivor pastej, lägg på smörgåsarna. Plasta över och kyl.
2
Servering: Pynta med skystavar, krasseklipp och citronrasp.
Skygelé
Låt 3 gelatinblad mjukna i kallt vatten. Lös en halv kalvbuljongtärning i 2 deciliter hett vatten. Lös gelatinet i buljongen. Låt svalna, häll i plastfolieklädd ask så att vätskan blir ett par centimeter hög. Kyl i ett par timmar. Stjälp upp på skärbräda och ta bort plastfolien. Skiva stavar att garnera med.