RECEPT FRÅN IK

Smördegsflarn med hallon

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 70 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st förpackning smördeg kyld, färdigkavlad
  • Rårörda hallon

  • 100 g hallon färska
  • 1.5 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk florsocker
  • Yoghurtkräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • 2 msk flytande honung
  • Garnering

  • 50 g hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Pudra hälften av florsockret på plåten. Skär degen i åtta rektanglar, cirka 6 x 12 centimeter. Lägg smördegsbitarna på plåten och pudra över resten av florsockret. 

2

Picka bitarna med en -gaffel. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter tills de fått fin färg. Passa dem noga så att de inte bränns. Ta ut plåten och lägg ett bakplåtspapper över bitarna. Lägg en annan plåt över och pressa ner. Låt ligga så tills de svalnat. 

3

Rårörda hallon Rårör hallonen med apelsinsaft och florsocker tills hallonen mosat sig och florsockret smält.

4

Yoghurtkräm Vispa grädden tills den är fluffig, men inte för tjock. Blanda ner yoghurt, vaniljpulver och honung.

5

Lägg upp fyra avsvalnade smördegsflarn och fördela yoghurtkrämen på dem. Skeda över de rårörda hallonen och lägg på ett smördegslock. Garnera med hallon och pudra över florsocker. Njut genast!

6

Tips: Aprikoser, nektariner eller päron är också gott till. Skär frukten i mindre bitar och sjud tills de mjuknar, med socker, några matskedar vatten och citronsaft.


Kommentar:
Smördegsflarnen går att grädda dagen innan, men blir bäst om de fylls strax innan de skall ätas.

Recept