RECEPT FRÅN IK

Sidecar & salta mandlar

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

    Sidecar

  • strösocker
  • 1 st citronklyfta
  • 10 cl konjak
  • 5 cl cointreau
  • färskpressad citronsaft
  • Salta mandlar

  • 2 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 200 g mandel
  • 0.5 tsk starkt rökt paprikapulver

Gör så här

1

Sidecar:

Häll socker på en liten assiett. Gnid halva kanten på glasen med citronklyftan och doppa i sockret.

2

Skaka konjak, cointreau och citronsaft med rikligt med is i en shaker tills den är iskall och immig. Häll upp i glasen.

3

Tips: Ska du göra flera drinkar, skaka ändå bara två åt gången så blir resultatet bättre.

4

Salta mandlar:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och salt tills saltet löser sig. Häll i mandlarna och dra av från plattan. Låt stå tio minuter och häll sedan av. Häll ut mandlarna på en papprad plåt. Pudra över paprikapulver, blanda om och sprid ut mandlarna.

5

Rosta mitt i ugnen cirka 10 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna. Förvara i burk med lock.


Kommentar:
Varför inte inleda med klassiska drinken Sidecar och salta mandlar med en ton av rökt paprika?

Recept