Selleribiff och bönsallad

Du behöver 700 g rotselleri 1.5 st paprikor gula 2 tsk olja 250 g blomkålsbuketter tinade 100 g babyspenat 400 g kidneybönor ätfärdiga 1.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g rotselleri
  • 1.5 st paprikor gula
  • 2 tsk olja
  • 250 g blomkålsbuketter tinade
  • 100 g babyspenat
  • 400 g kidneybönor ätfärdiga
  • 1.5 dl chilibearnaise färdig

Gör så här

1
Halvera selleriroten och skär bort skalet. Skiva halvcentimetertjockt. Dela, ta ur och skiva paprikan. Stek först paprika och blomkål hastigt till fin färg på hög värme med hälften av oljan. Ta upp.

2
Stek sedan sellerihalvmånarna sakta på medelvärme i resten av fettet, cirka 7 minuter på varje sida.

3
Skölj spenaten väl, ruska av den invirad i ren handduk. Skölj burkbönorna i sil. Fördela spenat, bönor och grönsaker på tallrikar, lägg på de nystekta selleribiffarna. Toppa med bearnaise.


Kommentar:
Kcal 489, Fett 25 g, Kolhydrater 26 g, Fibrer 15 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top