Du behöver
- 500 g lammfärs eller nötfärs
- 1 tsk ingefära färskriven
- 1 st vitlök klyfta
- 1 st gul lök
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk ströbröd
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk chilipeppar
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 st ägg
- 2 msk koriander hackad färsk
Pensling:
50 g smält smör
Garnering:
rödlök
färsk koriander
Gör så här
1
Blanda färsen med alla ingredienser utom ägg och koriander. Låt stå i 30 minuter.
2
Rör i ägg och hackad koriander. Knåda färsen tills den är fast. Forma den till 10-12 “korvar”. Stick en grillpinne genom varje. Pensla med smält smör.
3
Grilla medan du snurrar spetten och penslar med mer smör.
4
Servera med skivad rödlök, tomatklyftor, färsk koriander, raita, ris och bröd.
Lammfärsbiffar på pakistanskt vis som serveras med en svalkande yoghurtsås (raita), kryddigt ris och spröda, tunna chapatibröd.
Garam masala är en kryddblandning som görs olika från familj till familj i Indien och Pakistan. I den ingår oftast: kardemummafrön, kanelstång, svart spiskummin, kryddnejlikor, svartpepparkorn och muskotnöt. Finns också att köpa färdigblandad.