Scarpettas lasagne

Du behöver 1.5 pkt lasagneplattor färska, ca 375 g 250 g mozzarella utan vätska 200 g salami mild italiensk i tunna skivor 2 msk olivolja...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 pkt lasagneplattor färska, ca 375 g
  • 250 g mozzarella utan vätska
  • 200 g salami mild italiensk i tunna skivor
  • 2 msk olivolja
  • 10 st champinjoner skivade färska
  • 1 st lök hackad gul
  • 3 st vitlök finhackade klyftor
  • 1 st paprika 200 g
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan ca 400 g
  • 1 dl basilika finhackad
  • 50 g parmesanost
  • salt och peppar
  • bladpersilja några blad finhackad

Bechamelsås:

5 dl mjölk
3 msk smör
3 msk mjöl
salt och peppar

Gör så här

1
1. Skär mozzarellan i skivor.

2
2. Finhacka korven, lägg hacket i en stor kastrull och fräs detta. Ta upp det frästa och låt fettet rinna av på hushållspapper.

3
3. Rengör kastrullen och hetta upp olja. Fräs svamp, lök och vitlök tills löken är mjuk och gyllengul men ej bränd.

4
4. Skär paprikan i strimlor och blanda med konärtskockshjärtan, korv och basilika i lök-svampfräset. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Gör bechamelsåsen: Hetta långsamt upp mjölken i en kastrull. Smält matfett i en annan kastrull, rör ned mjölet. Dra av kastrullen när redningen börjar bubbla, slå i den heta mjölken och vispa tills mjölblandningen löst sig. Låt koka upp under vispning och sjud cirka 1 minut.

6
6. Smörj in en eldfast rektangulär form. Häll bechamelsås i botten av formen. Varva lasagneplattor, korv och grönsaksfräset, bechamelsås, mozzarella och riven parmesan. 7. Avsluta med bechamelsås, mozzarella och parmesan. Strö till sist persilja över och grädda lasagnen i 200 grader varm ugn i 45-50 minuter.


Kommentar:
Receptet är inspirerat av den lasagne som förekommer i Patricia Cornwells deckare “Dunkla vatten”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top