Savojkålssoppa med rökt lax

Du behöver 2 st gula lökar 200 g rotselleri 500 g potatis 1 st palsternacka 200 g savojkål olivolja att steka i 1.2 l vatten...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 200 g rotselleri
  • 500 g potatis
  • 1 st palsternacka
  • 200 g savojkål
  • olivolja att steka i
  • 1.2 l vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • salt

Servering

savojkål smörstekt
200 g färskrökt lax
olivolja

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skala rotfrukterna och dela dem i jämnstora bitar. Strimla savojkålen. 

2

Fräs löken i olivolja i en stor gryta. Den ska bli mjuk och glansig. Rör ner rotsaker, vatten och buljongtärning. Låt soppan koka under lock i cirka 20 minuter.

3

Rör ner savojkål, grädde och vitt vin. Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt. Om soppan är tjock, späd med mer vatten. Servera soppan med lite stekt savojkål och rökt lax. Ringa över en god olivolja.


Kommentar:
Prova savojkålen i en soppa med rotfrukter, grädde och vitt vin. Servera stekt savojkål och rökt lax till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top