Satay (malaysiska grillspett)

Du behöver 200 g nötkött skuret i bitar 200 g kyckling skuret i bitar Marinad: 4 st schalottenlökar finhackade 2 st vitlök finhackade 4 st...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g nötkött skuret i bitar
  • 200 g kyckling skuret i bitar

Marinad:

4 st schalottenlökar finhackade
2 st vitlök finhackade
4 st citrongräs finhackade
2 cm färsk ingefära skivad
1 tsk mald koriander
1 tsk kummin mald
2 tsk socker
salt
svartpeppar nymald
4 msk kallt vatten
jordnötsolja för stekning

Sataysås (Jordnötsås):

8 st chili torkade röda
vatten i kallt
2 st vitlök finhackade
4 st schalottenlökar finhackade
4 st cashewnötter finhackade
2 msk kokosmjölk tjock
3 msk jordnötsolja
150 g jordnötter skalade, finhackade
1.5 st vatten kallt
2 msk socker
salt
svartpeppar nymald

Gör så här

1
1. Blanda schalottenlöken, vitlök, citrongräs, ingefära, koriander och kummin i en stor skål.

2
2. Tillsätt kött, socker, salt, peppar och kallt vatten. Blanda ihop allt och låt vila en timme.

3
3. Trä upp köttet på grillpinnar, tre till fyra bitar på varje spett. Grilla spetten över en kolbädd samtidigt som du kontinuerligt penslar dem med jordnötsolja.

4
4. Blanda chili, lök, cashewnötter och kokosmjölk. Hetta upp oljan i en vid kastrull och låt kryddblandningen fräsa i cirka fem minuter. Tillsätt jordnötter, vatten, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda till en tjock konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top