Salsicciasoppa med grönsaker

Du behöver 2 st salsicciakorvar 1 st gul lök 1 st gul paprika 2 st stora kokta potatisar eller 4 små 2 msk olivolja 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st salsicciakorvar
  • 1 st gul lök
  • 1 st gul paprika
  • 2 st stora kokta potatisar eller 4 små
  • 2 msk olivolja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 7-8 dl hett vatten
  • salt och peppar
  • 2-3 msk hackad basilika
  • rostat bröd till servering

Gör så här

1

Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.

2

Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och tärna potatisen.

3

Mjukfräs löken i oljan, utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfärsen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och potatisen och fräs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomater och hälften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.

4

Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.

5

Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.


Kommentar:
Salsiccian ger mycket smak åt soppa, här med kokt potatis, men kokt pasta passar också bra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top