Du behöver
- 2 st salsicciakorvar
- 1 st gul lök
- 1 st gul paprika
- 2 st stora kokta potatisar eller 4 små
- 2 msk olivolja
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 burk krossade tomater
- 7-8 dl hett vatten
- salt och peppar
- 2-3 msk hackad basilika
- rostat bröd till servering
Gör så här
Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och tärna potatisen.
Mjukfräs löken i oljan, utan att den tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i korvfärsen och fräs cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och potatisen och fräs ytterligare 1 minut. Smula över buljongtärningen. Blanda i tomater och hälften av vattnet, koka upp soppan under omrörning och sjud cirka 10 minuter.
Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens (den ska inte vara för tunn), smaka av med salt och ge den ett uppkok.
Peppra, toppa med basilika och servera med rostat bröd.
Salsiccian ger mycket smak åt soppa, här med kokt potatis, men kokt pasta passar också bra.