Du behöver
- 300 g vitkål, tunt strimlad
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 broccolihuvud i bitar, lättkokt
- 2 burkar (500 g) bönor t ex kidneybönor och black-eyebönor
- 1/2 dl kapris + 2 msk spad
- salt och svartpeppar
- 4 salsiccia eller andra kryddiga korvar
- olja till stekning
- hackat kryddgrönt
- 50 g rostade solrosfrön
Gör så här
1
Fräs vitkålen mjuk i en stor stekpanna med olivolja. Pressa i vitlöken och fräs med den någon minut.
2
Vänd i broccoli, bönor och kapris plus spad. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.
3
Snitta korvarna och stek runt om i 6–7 minuter i en gnutta olja.
4
Blanda i kryddgrönt och solrosfrön i salladen och servera till salsiccian.
Näringsvärde:
Kcal 426,
Fett 23 g,
Kolhydrater 30 g,
Fibrer 12 g