Salsiccia med varm GI-sallad

Du behöver 300 g vitkål, tunt strimlad 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta, pressad 1 broccolihuvud i bitar, lättkokt 2 burkar (500 g) bönor t ex...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 broccolihuvud i bitar, lättkokt
  • 2 burkar (500 g) bönor t ex kidneybönor och black-eyebönor
  • 1/2 dl kapris + 2 msk spad
  • salt och svartpeppar
  • 4 salsiccia eller andra kryddiga korvar
  • olja till stekning
  • hackat kryddgrönt
  • 50 g rostade solrosfrön

Gör så här

1
Fräs vitkålen mjuk i en stor stekpanna med olivolja. Pressa i vitlöken och fräs med den någon minut.

2
Vänd i broccoli, bönor och kapris plus spad. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.

3
Snitta korvarna och stek runt om i 6–7 minuter i en gnutta olja.

4
Blanda i kryddgrönt och solrosfrön i salladen och servera till salsiccian.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 426,
Fett 23 g,
Kolhydrater 30 g,
Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top