Sagolik punschparfait med flagad mörk choklad

Du behöver 3 st äggulor 1.5 dl strösocker 0.5 dl punsch 3 dl vispgrädde 50 g mörk choklad Gör så här 1 Vispa äggulorna med...


5 portioner

Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl punsch
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad

Gör så här

1
Vispa äggulorna med sockret till fluffigt pös, sockerkornen ska smälta helt. Vänd in punschen i äggpöset. Vispa grädden till fast skum, men inte så länge så att det blir grynigt. Vänd ihop grädden med ägg­pöset.

2
Fyll smeten i en hålform som rymmer 1 liter. Sätt formen i frysen och frys parfaiten.

3
Ta ut formen 10–15 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp parfaiten och garnera med flagad choklad.


Kommentar:
Läsarrecept av Karin Ohlsson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top