RECEPT FRÅN IK

Rotsellerisoppa med päronsalsa

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 2 st potatisar
  • 1.2 l kokande vatten
  • salt
  • Päronsalsa

  • 2 st päron
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st smörgåskrasse en halv ask
  • salt och peppar
  • knäckebrödschips till servering

Gör så här

1

Skala och skär rotselleri och lök i bitar. Hetta upp olja och smör i en stor soppgryta. Fräs rotselleri och lök cirka 5 minuter, rör om då och då. Skala och tärna potatisen och låt den fräsa med cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningar, häll över så mycket av vattnet att det precis täcker. Koka upp och sjud soppan under lock cirka 25 minuter, eller tills allt är mjukt. Ta grytan från värmen och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens, koka upp och sjud ytterligare cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

2

Skala och skär päronen i små bitar. Blanda dem med olivolja och klippt krasse. Salta och peppra.

3

Häll upp soppan i skålar. Servera med salsan och knäcke-brödschips eller knäckebröd.


Kommentar:
Rotselleri passar fint ihop med frukt. Salsan kan varieras med äpple.

Recept // Fler rotsellerirecept