Rotsellerisoppa med blåmögelost

Du behöver 1 st rotselleri ca 1 kg 1 st fänkålsstånd 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 l vatten 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rotselleri ca 1 kg
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 1 st buljongtärning vegetarisk
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt och nymald vitpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 50 g blåmögelost smulad

Gör så här

1
Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Dela fänkålen på mitten och skär bort rotstocken som sitter längs ned. Skär fänkålen i tunna skivor. Spara eventuell fänkålsdill till dekoration. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs först lök och vitlök i någon minut utan att det tar färg. Tillsätt rotselleri och fänkål och låt grönsak-erna fräsa på låg värme i cirka

2
5 minuter. Häll i vatten och tillsätt buljongtärningen och vitt vin. Låt soppan få ett uppkok och sjud sedan på svag värme i cirka 15–20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde, mjölk och smör. Låt soppan få ett uppkok och smaka av med salt och peppar. Rosta fänkålsfröna i en torr panna i några minuter och toppa soppan med kryddan, osten och even-

3
tuell fänkålsdill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top