Rotsellerislaw med pepparrot

Du behöver 450 g rotselleri 1 dl cornichons avrunna 1.5 dl majonnäs 1.5 dl crème fraîche 3-4 msk pepparrotsvisp 1 tsk citronsaft 1 tsk dijonsenap...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 450 g rotselleri
  • 1 dl cornichons avrunna
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 3-4 msk pepparrotsvisp
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1-2 st droppar tabascosås
  • 1 msk finstrimlad bladpersilja
  • salt

Till garnering

2 msk strimlad persilja

Gör så här

1

Skala och skär sellerin i tändstickssmala strimlor. Skär cornichonerna i tunna skivor.

2

Blanda majonnäs, crème fraiche och pepparrotsvisp i en bunke. Smaksätt med citronsaft, dijonsenap och tabasco. Blanda i persiljan. Vänd ner rotselleri och cornichoner. Smaka av med salt. Plasta och låt stå över natten.

3

Garnera med resten av persiljan. 


Kommentar:
Serveras med fördel till julskinkan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top