Rotsakssoppa med wienerkorv

Du behöver 400 g wienerkorv 1 st purjolök liten 2 st morötter 2 st palsternackor 200 g kålrot 500 g potatis fast sort 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g wienerkorv
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 200 g kålrot
  • 500 g potatis fast sort
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 1 st buljongtärning vegetarisk eller hönsbuljongtärning
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • salt

Ostkräm

2 dl crème fraîche
1 msk dijonsenap
150 g fetaost smulad i mindre bitar
2 msk färska örter finhackade, t ex persilja och gräslök eller timjan

Till servering

surdegsbröd eller baguette

Gör så här

1

Skär korven i mindre bitar. Snitta purjolöken längs med och skölj ren i kallt vatten. Strimla den fint. Skala och skär morot, palsternacka, kålrot och potatis i mindre bitar.

2

Hetta upp smör och olja i en rejäl kastrull och fräs purjolöken utan att den tar färg i ett par minuter.

3

Häll i vatten och tillsätt buljongtärning, grönsaker och kryddor. Låt soppan få ett uppkok och sjud i cirka 10 minuter. Lägg ner korven och sjud ytterligare 5 minuter eller tills rotsakerna är mjuka. Smaka av med salt.

4

Blanda alla ingredienser till ostkrämen och servera till soppan tillsammans med bröd.


Kommentar:
Soppan kan göras på alla sorters grönsaker, välj dem du gillar eller har hemma. Prova att kombinera broccoli eller blomkål med potatis och purjolök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top