RECEPT FRÅN IK

Rotsakssoppa med kokosmjölk

Av .

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandade rotfrukter t ex morötter, kålrot, palsternacka
  • 250 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 8.5 dl vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • Garnering

  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 dl rostade kokosflagor

Gör så här

1

Skala rotsakerna och sötpotatisen och skär i små bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp olja och smör i en gryta. Lägg i rotsaker, sötpotatis och lök och fräs cirka 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt persiljan och fräs under omrörning cirka 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock, tills allt är mjukt, cirka 25 minuter.  

2

Ta grytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan. Späd soppan först med kokosmjölken och sedan med vattnet, i omgångar, till önskad konsistens, koka upp och sjud soppan ytter-
ligare 5 minuter. Smaka av med sambal oelek. 

3

Servera, garnera med olivolja, persilja och kokosflagor.


Kommentar:
Rotsakssoppan får karibisk smak av kokosmjölk och kokosflagor. Servera gärna med knäckemackor med färskost.

Recept