Rotfruktssoppa med asiatisk smak

Du behöver 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 bitar färsk ingefära (ca 30 g) 1 st rotselleri (ca 300 g) 2 st morötter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st röd chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 bitar färsk ingefära (ca 30 g)
  • 1 st rotselleri (ca 300 g)
  • 2 st morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st kokosmjölk (400 ml)
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st kidneybönor
  • 60 g babyspenat (spara några blad till garnering)
  • lime saften av 1
  • salt och peppar
  • limeklyfta

Gör så här

1
Halvera chilin och skrapa ur fröna. Skiva chili och vitlök. Riv ingefäran.

2
Skär bort skalet på rotsellerin. Skala morötterna. Tärna allt i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar.

3
Fräs rotfrukter med chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull utan att de tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.

4
Låt koka på svag värme tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, cirka 5 minuter.

5
Skölj bönorna och tillsätt dem med det mesta av spenaten och limesaft. Salta och peppra. Servera med limeklyftor att pressa i. Garnera med lite strimlad spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top