Du behöver
- 1 st röd chili
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 bitar färsk ingefära (ca 30 g)
- 1 st rotselleri (ca 300 g)
- 2 st morötter
- 1 msk rapsolja
- 1 st kokosmjölk (400 ml)
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st kidneybönor
- 60 g babyspenat (spara några blad till garnering)
- lime saften av 1
- salt och peppar
- limeklyfta
Gör så här
1
Halvera chilin och skrapa ur fröna. Skiva chili och vitlök. Riv ingefäran.
2
Skär bort skalet på rotsellerin. Skala morötterna. Tärna allt i cirka 1 x 1 centimeter stora bitar.
3
Fräs rotfrukter med chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull utan att de tar färg i cirka 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärningar.
4
Låt koka på svag värme tills rotfrukterna är nätt och jämnt mjuka, cirka 5 minuter.
5
Skölj bönorna och tillsätt dem med det mesta av spenaten och limesaft. Salta och peppra. Servera med limeklyftor att pressa i. Garnera med lite strimlad spenat.