Rotfruktsratatouille med kycklingspett

Du behöver 2 gula lökar 2 morötter 1 palsternacka 200 g jordärtskockor 1/2, ca 200 g, rotselleri 3 msk olivolja 2 burkar, à 400 g,...


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g jordärtskockor
  • 1/2, ca 200 g, rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • 2 burkar, à 400 g, krossade tomater
  • 1 dl tacosås
  • 3 msk hackade färska örter, basilika, timjan, rosmarin
  • 1 dl svarta oliver
  • Kycklingspett:
  • 400 g, kycklingfilé
  • grillolja, valfri smak
  • salt, peppar
  • spett
  • Garnering:
  • hyvlad parmesan

Gör så här

1
Börja med kycklingen: Skär kycklingfiléerna i bitar och låt dem marinera i lite grillolja i 30 minuter.

2

3
Gör ratatouillen under tiden: Skala löken och rotfrukterna och skär dem i klyftor, sellerin i stavar. Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs lök och rotfrukter några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt tomater, tacosås och örtkryddor. Sjud under lock på svag värme i 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Blanda ner oliverna.

4

5
Trä kycklingbitarna på spett. Grilla eller stek dem ett par minuter på varje sida tills de är genomstekta. Krydda. Servera ratouillen med kycklingspetten och hyvlad parmesan över.


Kommentar:
Fler goda recept med rotfrukter hittar du om du klickar på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top