Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 200 g jordärtskockor
- 1/2, ca 200 g, rotselleri
- 3 msk olivolja
- 2 burkar, à 400 g, krossade tomater
- 1 dl tacosås
- 3 msk hackade färska örter, basilika, timjan, rosmarin
- 1 dl svarta oliver
- Kycklingspett:
- 400 g, kycklingfilé
- grillolja, valfri smak
- salt, peppar
- spett
- Garnering:
- hyvlad parmesan
Gör så här
1
Börja med kycklingen: Skär kycklingfiléerna i bitar och låt dem marinera i lite grillolja i 30 minuter.
2
3
Gör ratatouillen under tiden: Skala löken och rotfrukterna och skär dem i klyftor, sellerin i stavar. Hetta upp oljan i en vid panna. Fräs lök och rotfrukter några minuter tills de fått lite färg. Tillsätt tomater, tacosås och örtkryddor. Sjud under lock på svag värme i 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Blanda ner oliverna.
4
5
Trä kycklingbitarna på spett. Grilla eller stek dem ett par minuter på varje sida tills de är genomstekta. Krydda. Servera ratouillen med kycklingspetten och hyvlad parmesan över.
Fler goda recept med rotfrukter hittar du om du klickar på länkarna.