Du behöver
- 1 kg blandade rotfrukter t. ex morot, palsternacka, rödbeta och jordärtskocka
- 2 st vitlöksklyftor
- olivolja
- salt svartpeppar
- 4 st korv kryddiga
- 1 msk smör
- 1 st jalapeño eller 1 grön chili
- 2 dl sojabönor tinade gröna
- 0.5 st kruka koriander
- 0.5 st bladpersilja kruka
- 1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba eller skala rotfrukt-erna och skär dem i cirka 2–3 cm stora bitar. Krossa vitlöksklyftorna utan att skala dem. Lägg allt på en plåt, ringla över 2 msk olivolja och blanda. Stek i ugnen i 20–25 minuter, vänd någon gång under tiden. Salta och peppra.
2
2. Skåra korvarna medan rotfrukterna är i ugnen och stek dem i smör och lite olja tills de är genomvarma.
3
3. Dela och kärna ur jalapeñon och lägg den tillsammans med sojabönorna och örterna på en skärbräda. Hacka allt till en röra. Skrapa ner i en skål och rör ner 3 msk olivolja samt limeskal och limesaft. Smaka av med lite salt och servera till korven och de varma rotfrukterna.
Prova den gröna heta salsan till kyckling eller en köttbit, eller på en bit grillat bröd.