Rotfrukter i ugn med kryddig korv

Du behöver 1 kg blandade rotfrukter t. ex morot, palsternacka, rödbeta och jordärtskocka 2 st vitlöksklyftor olivolja salt svartpeppar 4 st korv kryddiga 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg blandade rotfrukter t. ex morot, palsternacka, rödbeta och jordärtskocka
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt svartpeppar
  • 4 st korv kryddiga
  • 1 msk smör
  • 1 st jalapeño eller 1 grön chili
  • 2 dl sojabönor tinade gröna
  • 0.5 st kruka koriander
  • 0.5 st bladpersilja kruka
  • 1 st lime det yttersta finrivna skalet och saften

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba eller skala rotfrukt-erna och skär dem i cirka 2–3 cm stora bitar. Krossa vitlöksklyftorna utan att skala dem. Lägg allt på en plåt, ringla över 2 msk olivolja och blanda. Stek i ugnen i 20–25 minuter, vänd någon gång under tiden. Salta och peppra.

2
2. Skåra korvarna medan rotfrukterna är i ugnen och stek dem i smör och lite olja tills de är genomvarma.

3
3. Dela och kärna ur jalapeñon och lägg den tillsammans med sojabönorna och örterna på en skärbräda. Hacka allt till en röra. Skrapa ner i en skål och rör ner 3 msk olivolja samt limeskal och limesaft. Smaka av med lite salt och servera till korven och de varma rotfrukterna.


Kommentar:
Prova den gröna heta salsan till kyckling eller en köttbit, eller på en bit grillat bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top