Du behöver
- 16 st delikatesspotatis
- 2 st morötter (blå)
- 1 st palsternacka
- 2 st rödlökar
- 2 st bananschalottenlök
- 1 st sötpotatis
- 1.5 msk olja
- 1 st cocktailtomater låda
- 20 st oliver svarta med kärnor
- 1 st vitlök (kung solo)
- 2 msk rosmarin
- 0.5 dl honung
- 2 krm kajennpeppar
- 1 tsk gurkmeja
- 1 dl fetaost marinerade kuber
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
Halvera potatisarna. Skala och skär morot, palsternacka, lök och sötpotatis i bitar. Häll ut lite olja i en långpanna och lägg i rotfrukterna. Lägg tomater och oliver ovanpå. Blanda finhackad vitlök, krossad rosmarin, uppvärmd honung och kryddor. Ringla det över rotfrukterna och sätt in i ugnen 45 minuter i 225 graders ugnsvärme och grilläge. När potatisen är mjuk är allting klart. Lägg på fetaosten, strö över flingsalt och servera.