Rostade rotfrukter i dunderhonung med fetaost

Du behöver 16 st delikatesspotatis 2 st morötter (blå) 1 st palsternacka 2 st rödlökar 2 st bananschalottenlök 1 st sötpotatis 1.5 msk olja 1...


4 portioner

Du behöver

  • 16 st delikatesspotatis
  • 2 st morötter (blå)
  • 1 st palsternacka
  • 2 st rödlökar
  • 2 st bananschalottenlök
  • 1 st sötpotatis
  • 1.5 msk olja
  • 1 st cocktailtomater låda
  • 20 st oliver svarta med kärnor
  • 1 st vitlök (kung solo)
  • 2 msk rosmarin
  • 0.5 dl honung
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl fetaost marinerade kuber
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

Halvera potatisarna. Skala och skär morot, palsternacka, lök och sötpotatis i bitar. Häll ut lite olja i en långpanna och lägg i rotfrukterna. Lägg tomater och oliver ovanpå. Blanda finhackad vitlök, krossad rosmarin, uppvärmd honung och kryddor. Ringla det över rotfrukterna och sätt in i ugnen 45 minuter i 225 graders ugnsvärme och grilläge. När potatisen är mjuk är allting klart. Lägg på fetaosten, strö över flingsalt och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top