RECEPT FRÅN IK

Rostade morötter med fetaost

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st knippe färska morötter
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 1 st avokado
  • 1 st romansallad
  • 150 g fetaost
  • 1 msk färsk mynta grovhackad
  • 1 näve ärtskott
  • 0.5 st citron pressad saft

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär morötterna i mindre bitar på längden. Lägg ut på en plåt och ringla över olja. Krydda med spiskummin, chili, salt och peppar. Blanda och baka av i ugnen tills de mjuknat och fått fin färg i cirka 20 minuter. 

2

Dela avokadon på mitten och ta loss kärnan, skär i mindre bitar. Plocka loss salladsbladen, skölj i kallt vatten och skär i mindre bitar. Lägg upp morötter, sallad och avokado på ett fat eller i en skål. Toppa med fetaost, mynta och ärtskott. Ringla över citronsaft.


Kommentar:
Servera de saftiga lammfärsspetten med rostade morötter, fluffigt ris och paprikaröra. Hummus eller yoghurt med mynta är också gott till. Skär gärna lite råa grönsaker att dippa i rörorna.

Recept