Rostade morötter med blomkålskräm

Du behöver Snabbpicklade morötter 2 st morötter skalade 1.5 dl vatten 1 dl socker 0.5 dl ättika Rostade morötter 500 g morötter 2 msk olivolja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Snabbpicklade morötter

2 st morötter skalade
1.5 dl vatten
1 dl socker
0.5 dl ättika

Rostade morötter

500 g morötter
2 msk olivolja
1 msk honung
1 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Blomkålskräm

400 g blomkål i små buketter
0.5 dl crème fraîche
2 msk smör

Chorizosmul

100 g chorizo färsk eller rökt
1 msk olivolja
0.5 dl hasselnötter hackade
0.5 dl persilja hackad

Gör så här

1

Hyvla morötterna som ska picklas tunt på längden med mandolin eller potatisskalare. Koka upp vatten, socker och ättika till en lag. Ta av från värmen, lägg i morotsskivorna. Låt ligga tills lagen svalnat helt.

2

Värm ugnen till 250 grader. Skala morötterna, dela stora på längden, lägg på papprad plåt. Rör ihop olivolja, honung, citronsaft, salt och peppar och blanda det med morötterna. Ugnsstek i 15 minuter eller tills morötterna mjuknat och fått lite färg, vänd efter halva tiden.

3

Täck blomkålen med vatten i en kastrull, koka upp, låt sjuda i 10 minuter eller tills den är genommjuk. Låt rinna av,  mixa slät med crème fraîche och smör. Smaka av med salt och peppar.

4

Dra skinnet av chorizon, finhacka den. Fräs gyllene i olja i en panna med de hackade hasselnötterna. Vänd ner persiljan.

5

Skeda upp kräm på tallrikar, lägg på rostad och picklad morot, toppa med chorizosmul. 


Kommentar:
Det går lika bra att använda rökt chorizo som färsk. Salsiccia eller en god lammkorv funkar också fint till morötterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top