Du behöver
- 6 st vitlöksklyftor
- 2 st schalottenlökar
- 0.5 msk olivolja
- 8 st tomater färska
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk balsamvinäger
- 8 dl grönsaksbuljong
- 0.75 tsk salt vitpeppar
Garnering:
1 dl bondbönor kokta
Gör så här
1
Skala vitlöksklyftorna och baka dem i 250-gradig ugn med några droppar olja över tills klyftorna blivit bruna.
2
Skala och hacka schalottenlökarna. Fräs dem och hela, bakade vitlöksklyftor i olja. Hacka tomaterna. Småkoka tomathack och tomatpuré med löken cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger och buljong. Koka ytterligare 20 minuter på svag värme under lock.
3
Mixa soppan slät i flera omgångar och sila i finmaskig sil. Smaka av
4
med salt och peppar. Servera soppan rykande het med bönor och basilikakräm som läggs i vid serveringen.