RECEPT FRÅN IK

Rosmarinkotlett med äppelsallad

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

    Sardellsås

  • raka sardellfiléer
  • 1 msk pressad citron
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Äppelsallad

  • 2 st äpplen svenska
  • 2 st päron
  • 100 g blandade salladsblad
  • 0.5 dl ljusa russin
  • 4 st fläskkotletter
  • smör att steka i
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • salt och peppar

Gör så här

1

Börja med sardellsåsen. Mixa sardeller, citron och riven eller pressad vitlök med en mixerstav. Tillsätt ägget. Tillsätt olivoljan lite i taget samtidigt som du mixar.

2

Avsluta med att röra ner parmesanost och citronskal med en sked. Smaka av, eventuellt behövs det mer pressad citron.

3

Kärna ur och skiva äpplen och päron. Droppa över en aning citron så att de inte mörknar. Blanda äpple, päron, salladsblad och russin på ett fat.

4

Stek kotletterna i smör i en stekpanna, se tipsruta för bästa stekresultat. Strö på rosmarin, salt och peppar. Servera kotletterna med äppelsallad och sardellsås.

5

Tips: Ställ såsen kallt tills det är dags att servera.


Kommentar:
Här serveras kotletterna på ett lite annorlunda vis, med fräsch äppelsallad och en smakrik sardellsås.

Recept