Läsar-recept

Rolfs lyxiga schnitzel med ost och skinka

Du behöver kött tunna skivor, gärna kalv salt svartpeppar 2 skiva skinka rökt 3.5 st ost skivor, gärna emmentaler, grevé eller herrgård Panering: 2.5 msk...


4 portioner

Du behöver

  • kött tunna skivor, gärna kalv
  • salt svartpeppar
  • 2 skiva skinka rökt
  • 3.5 st ost skivor, gärna emmentaler, grevé eller herrgård

Panering:

2.5 msk vetemjöl
1 st ägg lätt vispat
0.75 dl ströbröd
smör

Gör så här

1
Bulta skivorna så att de blir stora och tunna. Salta och peppra. Placera skinka och ost på varje halva, vik den andra halvan över.

2
Stäng med hjälp av tandpetare.

3
Doppa köttet i mjöl, sedan i ägg och ströbröd.

4
Låt schnitzlarna ligga en stund så att paneringen stelnar.

5
Stek köttet långsamt 4–5 minuter på varje sida.

6
Skär i mindre bitar till serveringen. Råstekt potatis, ärter och en frasig grönsallad blir goda tillbehör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top