Rödvinskokta päron med kanel och vanilj

Du behöver 1 st flaska rödvin oekat 2 dl socker 1 msk vaniljsocker 2 st kanelstänger 5 st päron fasta grädde lösvispad, till servering Gör...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st flaska rödvin oekat
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st kanelstänger
  • 5 st päron fasta
  • grädde lösvispad, till servering

Gör så här

1
Välj en kastrull som inte är för vid, men som rymmer både päron och lag.

2
Koka upp vin, socker, vaniljsocker och kanelstänger tills sockret löst sig. Skala päronen men låt skaften vara kvar. Lägg päronen i vinlagen och småkoka dem tills de är mjuka, prova med sticka. Det kan ta allt från 20–40 minuter beroende på päronsort, fasthet och storlek. Låt svalna i lagen. Hit går det bra att förbereda, förvara päronen i kylen.

3
Vid servering koka upp ett par deciliter av lagen och låt koka ner till hälften. Servera päronen med den reducerade lagen och lösvispad grädde.

4
Tips Päronen står fint på tallriken om du skär av en bit av botten.

5
Kokar du många päron kan det göras i omgångar i samma lag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top