Rödbetssoppa med spiskummin

Du behöver 1 st gul lök 2-3 st vitlöksklyftor 1 msk mynta hackad färsk 4 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin krossad eller malen 600 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk mynta hackad färsk
  • 4 msk rapsolja
  • 0,5 tsk spiskummin krossad eller malen
  • 600 g rödbetor, 4 stora kokta, utan skal
  • 4 st potatis kokta, utan skal
  • 1 msk strösocker
  • 2 st grönsaksbuljong tärningar
  • 1,25 l vatten
  • salt & peppar

Till garnering och servering

4 msk turkisk yoghurt
spiskummin krossad eller malen
mynta
0 fullkornsbröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök och mynta i oljan utan att de tar färg, cirka 3 minuter. Blanda i spiskummin och fräs cirka 1/2 minut.

2

Tillsätt tärnade rödbetor och potatis, socker och smulade buljongtärningar. Fräs under omrörning 1–2 minuter. Späd med cirka hälften av vattnet, koka upp och sjud soppan under lock cirka 10 minuter.

3

Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer. Späd den med resten av vattnet till önskad konsistens. Koka upp soppan under omrörning och smaka av.

4

Toppa soppan med en klick yoghurt. Garnera med spiskummin och myntablad. Servera gärna med bröd. 


Kommentar:
Soppa på rödbetor är en klassiker. Vi smaksätter med mynta och spiskummin och serverar med en klick svalkande yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top