Rödbetssoppa med kyckling

Du behöver 1 st gul lök 0.5 st röd chili olivolja till stekning 200 g vitkål 3 st potatisar 500 g rödbetor 2 st hönsbuljongtärningar...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 0.5 st röd chili
  • olivolja till stekning
  • 200 g vitkål
  • 3 st potatisar
  • 500 g rödbetor
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 12 dl vatten
  • 2 st lagerblad
  • ca 100 g kokta kikärter
  • 1.5 msk finriven färsk ingefära
  • salt

Stekt kycklinglårfilé

400 g kycklinglårfilé
olivolja att steka i
svartpeppar
1 tsk sju kryddor

bröd till servering

Gör så här

1

Hacka löken. Dela chilin på längden och ta bort kärnhuset. Hacka chilin fint. Fräs lök och chili i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig men inte ta färg.

2

Strimla vitkålen. Skala och tärna potatis och rödbetor. Tillsätt vitkål, potatis, rödbetor, buljongtärningar, vatten och lagerblad till grytan.

3

Låt koka tills rödbetorna är mjuka, det tar cirka 30 minuter. Skölj kikärterna och tillsätt dem. Smaka av med ingefära och salt.

4

Dela kycklinglårfilén i riktigt små bitar. Stek kycklingen i olivolja, hälften åt gången, i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och sju kryddor. 

5

Servera soppan med kycklinglårfilé och bröd.

6

Tips: Sju kryddor är en kryddblandning som är vanlig i Mellanösternmat. Du hittar den i kryddbutiker eller till exempel på Willys.


Kommentar:
Prova en annorlunda rödbetssoppa med kikärter, chili och ingefära. Kycklingen får smak av kryddblandningen sju kryddor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top