Rödbetssallad med apelsin

Du behöver Rödbetsdipp 1 st rödbetor, kokt 200 g färskost av philadelphiatyp 2 st vitlöksklyftor pressade 1-2 krm flingsalt Dressing 3 msk olivolja 2 msk...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

Rödbetsdipp

1 st rödbetor, kokt
200 g färskost av philadelphiatyp
2 st vitlöksklyftor pressade
1-2 krm flingsalt

Dressing

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk apelsinsaft färskpressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymalen

Sallad

3 st rödbetor, kokta
1 st fänkålsstånd
2 st apelsin små
1 st rödlök
4 prt couscous eller andra kokta gryn
4 msk solrosfrön
salt & peppar

Gör så här

1

Skala och riv rödbetan fint, med rivjärn eller i matberedare. Lägg färskosten i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt rödbetan och vitlöken och kör till en slät massa. Smaka av med salt. 

2

Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

3

Skiva eller klyfta rödbetorna. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala apelsinerna med en kniv, så att inget av det vita finns kvar, skär dem i bitar, skivor eller klyftor. Skala och skär löken i tunna ringar.

4

Häll grynen på ett stort serveringsfat. Toppa med rödbetor, fänkål, apelsin och rödlök. Garnera med solrosfrön. Salta och peppra. Servera med rödbetsdippen och dressingen.


Kommentar:
Klyftade rödbetor och en läcker rödbetsdipp matchas med friska apelsiner och krispig fänkål. Couscousen kan bytas mot ditt favoritgryn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top