Du behöver
Rödbetsdipp
1 st rödbetor, kokt
200 g färskost av philadelphiatyp
2 st vitlöksklyftor pressade
1-2 krm flingsalt
Dressing
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk apelsinsaft färskpressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymalen
Sallad
3 st rödbetor, kokta
1 st fänkålsstånd
2 st apelsin små
1 st rödlök
4 prt couscous eller andra kokta gryn
4 msk solrosfrön
salt & peppar
Gör så här
Skala och riv rödbetan fint, med rivjärn eller i matberedare. Lägg färskosten i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt rödbetan och vitlöken och kör till en slät massa. Smaka av med salt.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
Skiva eller klyfta rödbetorna. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Skala apelsinerna med en kniv, så att inget av det vita finns kvar, skär dem i bitar, skivor eller klyftor. Skala och skär löken i tunna ringar.
Häll grynen på ett stort serveringsfat. Toppa med rödbetor, fänkål, apelsin och rödlök. Garnera med solrosfrön. Salta och peppra. Servera med rödbetsdippen och dressingen.
Klyftade rödbetor och en läcker rödbetsdipp matchas med friska apelsiner och krispig fänkål. Couscousen kan bytas mot ditt favoritgryn.