Rödbetspaj med chèvreost

Du behöver Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 g smör 4 msk vatten iskallt Fyllning 150 g babyspenat 1 påse 2 msk olivolja 500 g rödbetor,...

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 g smör
4 msk vatten iskallt

Fyllning

150 g babyspenat 1 påse
2 msk olivolja
500 g rödbetor, kokta utan skal
100 g chèvreost eller fetaost

Äggstanning

3 st ägg
3 dl vispgrädde
150 g gratängost
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymalen

Till garnering

10 st valnötskärnor hackade
bladpersilja hackad

Gör så här

1

Mixa ihop mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diameter. Låt vila i frysen cirka 15 minuter.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut, lägg i en finmaskig sil och pressa ur vätskan. Klyfta rödbetorna. Tärna getosten. Blanda ihop ingredienserna till äggstanningen.

3

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. 

4

Varva spenat, getost, betor och äggstanning i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter eller tills pajen är genomgräddad, känn med provsticka. Täck eventuellt med en bit alfolie mot slutet, så att den inte blir bränd.

5

Garnera med valnötter och persilja. Salta och peppra.

6

 

 

 

 

 

 

 

Tips Ont om tid? Gör pajen med köpt utkavlad pajdeg.


Kommentar:
Rödbetor gör sig fint i en matig paj med spenat och chèvreost. Lite honung i äggstanningen höjer smaken ytterligare.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top