RECEPT FRÅN IK

Rödbetsbiffar med tsatsiki

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

    Tsatsiki med mynta

  • 0.5 l mild yoghurt
  • 0.5 st gurka
  • 1 tsk torkad mynta 1 msk finhackad färsk
  • 2 msk olivolja
  • 75 g tärnad fetaost
  • salt och peppar
  • Rödbetsbiffar

  • 0.5 st gul lök
  • 3 st potatisar
  • 0.5 kg rödbetor,
  • 3 st vitlöksklyftor pressade eller rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd

Gör så här

1

Börja med tsatsikin. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 45 minuter.

2

Skala och riv gurkan grovt. Lägg gurkan på ett fat och salta lite. Låt gurkan dra i 5 minuter. Krama bort det mesta av vätskan.

3

Blanda yoghurt, gurka, mynta, olivolja och fetaost i en skål. Smaka av med salt och peppar.

4

Under tiden yoghurten rinner av, hacka löken och skala och riv potatisarna och rödbetorna grovt i matberedare eller på rivjärn.

5

Blanda lök, potatis, rödbetor, vitlök, spiskummin, salt, ägg och ströbröd i en bunke.

6

Forma ganska små biffar av smeten. Stek biffarna på medelvärme i olivolja i en stekpanna.

7

Servera biffarna varma med tsatsikin.

8

Tips: Om du vill göra rätten matigare – servera med kokt couscous.


Kommentar:
Riv rödbetan och gör goda biffar med smak av spiskummin och vitlök. Servera en fräsch tsatsiki till.

Recept