Risotto med rostad parmaskinka

Du behöver 1 st gul lök 25 g smör 4 dl arborioris 11 dl hönsbuljong 1 dl valnötter 8 skiva parmaskinka 1 st blomkålshuvud i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 4 dl arborioris
  • 11 dl hönsbuljong
  • 1 dl valnötter
  • 8 skiva parmaskinka
  • 1 st blomkålshuvud i buketter
  • 2 dl Parmesan riven

Gör så här

1
1 Hacka löken och fräs i smör. Tillsätt riset och låt det fräsa med under omrörning. Koka upp buljongen och håll sjudande. Ta en slev buljong och häll den över riset. Låt buljongen koka in under omrörning innan du tillsätter mer.

2
2 Rosta nötterna i torr panna under tiden risotton kokar.

3
3 Lägg skinkan på papprad plåt och rosta i ugnen, 175 grader, 8 minuter.

4
4 När riset mjuknat men har en liten hård kärna kvar, låt blomkålen koka med. Tillsätt parmesan, och servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top