Läsar-recept

Risgrynspudding med mandel och grädde

Du behöver risgrynsgröt kall risgrynsgr ägg 2 dl vispgrädde 1.5 dl strösocker 100 g smör 1/2–1 dl mandel mald eller finhackad sylt vispad grädde Gör...


4 portioner

Du behöver

  • risgrynsgröt kall risgrynsgr
  • ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1/2–1 dl mandel mald eller finhackad
  • sylt vispad grädde

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser. Häll smeten i en ugnssäker form. Grädda långt ner i ugnen i 200 graders värme.

2
Efter cirka 45 minuter är puddingen klar. Känn med sticka om den stannat. Servera gärna med sylt och vispad grädde.


Kommentar:
Tips! Vill du göra en saffranspudding, tillsätt 1/2 gram saffran som vispas ner i grädden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top