Du behöver
Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
salt
svartpeppar
Fyllning
500 g nötfärs
1 st paprika
150 g majs
smör till stekning
påse taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraîche paprika & chili
2 dl crème fraîche
200 g cocktailtomater
riven ost
paprikapulver
2 näve nachochips
Gör så här
Värm ugnen till 225°.
Blanda smör, mjöl och kryddorna till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
Tärna paprikan och stek tillsammans med köttfärs och majs i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraichen. Tryck ner tomathalvorna, krossa nachochipsen och strö över tomaterna, täck sedan med ost och sprid till sist över paprikapulver.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och nachochips.
Tommy älskar Tacos och här är hans bästa recept på Tacopaj.