Rårörd blåbärssylt med ingefära

Du behöver 1 l blåbär eventuellt blandat med andra bär 2 dl strösocker mindre efter smak 2 cm färsk ingefära Gör så här 1 Häll...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 l blåbär eventuellt blandat med andra bär
  • 2 dl strösocker mindre efter smak
  • 2 cm färsk ingefära

Gör så här

1
Häll upp bären i en bunke med höga kanter. Häll över sockret och rör om och mosa runt med en gaffel eller stor sked tills sockret har löst sig och slutat knastra.

2
Riv i ingefäran och låt stå svalt en halvtimme innan du häller den i väl rengjorda burkar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top