RECEPT FRÅN IK

Råraka med bresaola

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 6 stycken potatis fast sort
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar nymald
  • 2 matskedar smör
  • 1 matsked olivolja
  • Till servering

  • 8 skivor bresaola lufttorkat nötkött
  • 50 gram Parmesan eller västerbotten
  • blandade salladsskott halv påse (à 70 gram)
  • 8 stycken cocktailtomater halverade
  • 2 matskedar balsamvinäger
  • 4 matskedar olivolja

Gör så här

1

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur så mycket som möjligt av vätskan och lägg rivet i en bunke. Krydda med salt och peppar och blanda.

2

Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Forma den rivna potatisen till åtta små plättar och stek gyllenbruna och krispiga på bägge sidor. 

3

Lägg upp rårakorna på tall-rikar. Garnera med bresaola och hyvla över osten. 

4

Blanda sallad, tomater, vinäger och olja. Krydda med lite salt och svartpeppar. Servera till rårakorna.


Kommentar:
Råraka är en snabblagad förrätt som ofta serveras med löjrom och gräddfil. Här varierar vi med bresaola och krispig sallad med vinägrett.

Recept // Fler potatisrecept