Du behöver
- 300 g kallrökt lax
- 300 g räkor med skal
- 5 cm gurka
- 3 msk majonnäs
- 1 msk crème fraîche
- 2 msk finhackade färska örter t ex dill och gräslök
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk finriven pepparrot
- salt och vitpeppar
- 1 st baguette
Garnering
4 msk löjrom (kan uteslutas)
dillvippor
Gör så här
Skär laxen i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg lax och räkor i en bunke, spara några räkor till dekoration. Skala och kärna ur gurkan och skär i mindre tärningar, tillsätt till laxen och räkorna.
Tillsätt även majonnäs, crème fraiche, örter, senap, citronsaft och finriven pepparrot. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.
Skär brödet i skivor och rosta i torr stekpanna.
Lägg upp 1 msk räktartar vardera på 4 skivor rostat bröd och garnera med räkor, löjrom och dillvippor. Servera resten av bröden och räktartaren vid sidan av.