Räktartar med kallrökt lax

Du behöver 300 g kallrökt lax 300 g räkor med skal 5 cm gurka 3 msk majonnäs 1 msk crème fraîche 2 msk finhackade färska...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kallrökt lax
  • 300 g räkor med skal
  • 5 cm gurka
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 2 msk finhackade färska örter t ex dill och gräslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk finriven pepparrot
  • salt och vitpeppar
  • 1 st baguette

Garnering

4 msk löjrom (kan uteslutas)
dillvippor

Gör så här

1

Skär laxen i mindre bitar. Skala räkorna. Lägg lax och räkor i en bunke, spara några räkor till dekoration. Skala och kärna ur gurkan och skär i mindre tärningar, tillsätt till laxen och räkorna. 

2

Tillsätt även majonnäs, crème fraiche, örter, senap, citronsaft och finriven pepparrot. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.

3

Skär brödet i skivor och rosta i torr stekpanna.

4

Lägg upp 1 msk räktartar vardera på 4 skivor rostat bröd och garnera med räkor, löjrom och dillvippor. Servera resten av bröden och räktartaren vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top