RECEPT FRÅN IK

Räksallad med blodgrape

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 styck blodgrape
  • 1 styck avokado
  • 1 styck färsk mango eller 150 g tärnad fryst, tinad
  • 0.5 stycken röd chili
  • 2 matskedar finhackad koriander
  • 2 matskedar finhackad mynta
  • 2 matskedar rapsolja
  • 200 gram skalade räkor eller 1/2 kg oskalade
  • salt
  • salladsblad

Gör så här

1

Skala grapefrukten med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor.

2

Dela, kärna ur och skala avokado och mango. Skär dem i tärningar. Dela chilin på längden och skär bort kärnhuset, hacka chilin fint.

3

Blanda grapefrukt, avokado, mango, chili, koriander, mynta, rapsolja och räkor i en bunke. Smaka av med salt.

4

Fördela salladsblad på 4 tallrikar. Toppa med räksalladen.


Kommentar:
Mynta och koriander passar så bra ihop. Här får de smaksätta en förrättssallad med räkor och grapefrukt.

Recept