Räk- och ostpaj med blandad sallad

Du behöver Degen: 2.5 dl mjöl 100 g smör 100 g keso Fyllningen: 200 g fetaost 200 g räkor utan skal 2 dl västerbottensost riven...

Tillagningstid: 70 minuter
4 portioner

Du behöver

Degen:

2.5 dl mjöl
100 g smör
100 g keso

Fyllningen:

200 g fetaost
200 g räkor utan skal
2 dl västerbottensost riven
3 st ägg
2.5 dl vispgrädde
1 st vitlöksklyfta
färsk oregano

Gör så här

1
Blanda mjölet, smöret och keson i matberedare till en jämn deg. Låt vila i 20 minuter. Värm ugnen till 200 grader.

2
Tryck ut degen i en glas- eller keramikform (30 centimeter i diameter) med låg kant. Sätt aluminiumfolie runt kanten så att den inte halkar ner. Förgrädda i 10 minuter.

3
Smula ner fetaosten i pajformen, lägg på räkorna och den rivna Västerbottensosten.

4
Vispa samman äggen och grädden och pressa ner vitlöksklyftan. Dra ner färska oreganoblad efter behag. Häll blandningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter i 200 grader.

5
Servera med en matig grönsallad bestående av olika salladssorter, rädisor och lättkokta morötter, sparris och en vinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top